Zwemlessen

Goede zwemlessen leggen de basis voor een leven lang veilig zwemmen. Bij De Thermen2 zwemmen per week 1400 kinderen met veel plezier. De Thermen2 adviseert kinderen zo vroeg mogelijk in te schrijven voor zwemles, dat kan al vanaf de geboorte. Wanneer je kind 4 á 4,5 jaar is kan het starten met zwemles als het kind er zelf klaar voor is en wordt opgeroepen. 

In het klanttevredenheidsonderzoek van 2019 kregen onze zwemlessen een 7,5! “Professionele lessen, duidelijke methode en enthousiaste en betrokken instructeurs.”

Waarom zwemmen Bij De Thermen2?

Onze methode
Bij De Thermen2 werken wij met het zwem ABC, een licentie van de NPZ-NRZ, waarbij het behalen van het A diploma staat voor de basisvaardigheden, met het B diploma zijn kinderen veilig genoeg om te spelen in een zwembad met attracties zoals een glijbaan of stromingen en pas met het C diploma kunnen kinderen in veilig open water zwemmen zonder stromin of grote golfslag, zoals recreatieplassen en breden sloten/vaarten (behalve de zee) 

Een kind doet gemiddeld 1 á 2 jaar over het behalen van het A diploma. Uiteraard verschilt dit per kind. Het ene kind leert eenmaal sneller zwemmen dan een ander kind. We willen kinderen niet langer dan nodig over een zwemdiploma laten doen. Daarom werken wij met verschillende niveau’s. Het A-diploma bestaat uit 5 niveaus. Aan de hand van de ontwikkeling van uw kind stroomt het door naar een volgend niveau. Hierdoor zijn wij in staat ieder kind goed te helpen op zijn of haar eigen niveau.

Meteen in het diepe
We kiezen er bewust voor om direct in diep water te starten. Hiermee sluiten we beter aan op de motorische ontwikkeling van jonge kinderen én hun hoge bewegingsdrang. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel. Voor een optimale veiligheid maken we hierbij gebruik van een drijfpakje. Hierin voelen kinderen zich ook veiliger én hebben ze de volledige bewegingsvrijheid om alle ervaringen die ze opdoen zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Door een geleidelijke afbouw van het drijfvermogen van het pakje leren kinderen uiteindelijk te zwemmen zonder pak. Het drijfpakje is te koop bij onze gastenservice. U mag ook ergens anders een zelfde drijfpakje kopen. Wij controleren deze altijd op veiligheid en juiste maat.  

Gratis oefenen
Elk kind dat op de wachtlijst staat of zwemles bij ons volgt mag in het weekend op vertoon van de zwempas gratis oefenen tijdens gezinszwemmen, onder begeleiding van een betalende ouder. Na inschrijven kunt u de zwempas aanschaffen bij onze gastenservice op de locaties.  

Beloningposter
Alle kinderen op zwemles ontvangen een beloningsposter van Kees de Zeehond. Deze kunnen kinderen ophangen in hun kamer. Bij het behalen van ieder volgend badje ontvangen kinderen een sticker. Zo wordt zwemles nog leuker!

Wie wat waar
Kinderen starten bij ons met zwemles wanneer zij vier á vierenhalf jaar oud zijn. Onze zwemlessen duren één uur. De zwemlessen worden gegeven in zwembad AquaRijn en in zwembad De Hoorn. Wij geven in beide zwembaden op maandag, dinsdag en donderdag les tussen 16.00-18.00 uur, op woensdag en vrijdag tussen 15.00 uur en 18.00 uur in De Hoorn, vanaf 14.00 tot 18.00 in AquaRijn en op zaterdag alleen in zwembad De Hoorn van 8.00 tot 12.00 uur. Op deze pagina vindt u meer inhoudelijke informatie over de eerste zwemles, hoe een zwemles eruit ziet, hoe u de voortgang van uw kind kunt volgen.

Wat kost zwemles?
Op onze tarievenpagina vind je meer over de kosten van onze zwemlessen.

Financiële tegemoetkoming
* Het Jeugd Deelname Fonds betaalt lesgelden of contributies van cultuur- en sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar waarvan de ouders onder het sociale minimum leven. 
* Zorg en Zekerheid vergoedt € 50,00 van de contributie van zwemles (en ouder- en kind zwemmen) voor uw kinderen tot 18 jaar als u een AV-GeZZin of AV-Totaal heeft.

Lees hier onze algemene voorwaarden 

Lees nog meer over onze zwemlessen