Zwemlessen

Verschillende soorten zwemlessen

Zwemlessen

Direct naar:
- Over het zwem ABC
- Inschrijfformulier
- Onze lesmethode
- Vanaf wanneer op zwemles
- Over de ABC licentie 
- Wat kost zwemles
- Gezinszwemmen
- Eerste keer zwemles, en nu? Handige info

Over het zwem ABC
Bij De Thermen2 werken wij met het zwem ABC, een licentie van de NPZ-NRZ, waarbij het behalen van het A diploma staat voor de basisvaardigheden, met het B diploma zijn kinderen veilig genoeg om te spelen in een zwembad met attracties zoals een glijbaan of stromingen en pas met het C diploma kunnen kinderen in veilig open water zwemmen, zoals een zee of meer. 

Ga direct na het inschrijfformulier

Onze lesmethode
De zwemlessen, die zowel in zwembad De Hoorn als zwembad AquaRijn verzorgd worden, wordt gewerkt via de diepwatermethode. Deze lesmethode vormt de basis voor veel plezier en spelend leren. Met deze methode spelen we in op de natuurlijke bewegingsdrang van het kind. Het aanbod is passend bij wat het kind aan wil of aan kan. We bieden veel variatie in de oefenstof, waarbij we het kind laten excelleren op het eigen niveau. Spelenderwijs leren leidt tot succes. Onze lessen worden gegeven in diep water (1.20m) met gebruik van een pak met drijvers. Het pak zorgt ervoor dat kinderen op een veilige manier maximale bewegingsvrijheid hebben in diep water en dat daardoor het watergevoel zich beter en sneller zal ontwikkelen. Dit watergevoel vormt de basis voor het aanleren van de diverse zwemslagen. Door een geleidelijke afbouw van het drijfvermogen van het pakje leren kinderen uiteindelijk te zwemmen zonder pak.

Vanaf wanneer op zwemles?
De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is viereneenhalf tot vijf jaar. Er zijn ouders die liever eerder willen starten met zwemles, namelijk als hun kind vier of zelfs drie jaar is. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van drie jaar om te halen. Zelfs een kind van vier kan moeite hebben om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Daar komt bij dat een kind van vier ook start op de basisschool. Dit is voor een kind een grote verandering, die veel energie kost. Wacht een half jaar en het kind zal makkelijker door de zwemlessen heen lopen.

Ouders die graag willen dat hun kind leert zwemmen vóórdat het kind op zwemles mag, kunnen beter voor het peutersurvival of babypeuterzwemmen kiezen. Zo kan het kind ervaring opdoen in het water. Eenmaal begonnen met de zwemlessen voelt het kind zich dan al vrij en vertrouwd in het water.

Wanneer opgeven voor zwemles?
Tip: Geef uw kind op voor onze zwemlessen zodra het 4 jaar is. Wij plaatsen uw zoon of dochter op de wachtlijst en zodra hij of zij aan de beurt is dan krijgt u van ons bericht.

Wat kost zwemles?
Op onze tarievenpagina vind je meer over de kosten van onze zwemlessen.

Financiële tegemoetkoming
* Het Jeugd Deelname Fonds betaalt lesgelden of contributies van cultuur- en sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar waarvan de ouders onder het sociale minimum leven. 

* Zorg en Zekerheid vergoedt € 50,00 van de contributie van zwemles (en ouder- en kind zwemmen) voor uw kinderen tot 18 jaar als u een AV-GeZZin of AV-Totaal heeft.

Meer over onze zwemlessen -  handig om te weten!

Meer over de ABC-licentie
Volgens deze methode worden de zwemlessen in circa 80 procent van de Nederlandse zwembaden gegeven. Daarom weet je als ouder altijd dat jekind in elk zwembad met een ABC-licentie op dezelfde manier les krijgt. Om de licentie te krijgen, zijn zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn beoordeeld door NPZ*NRZ.

Waarom is de ABC licentie belangrijk?
In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiloma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Gezinszwemmen
Op zaterdag en zondag is er op bepaalde uren ook gezinszwemmen. Een paar uur zwemmen alleen voor gezinnen met kinderen. 
Op deze uren mogen de kinderen die bij ons op zwemles zitten gratis zwemmen en oefenen, met en zonder drijfmiddelen, onder begeleiding van een betalende volwassene die in het water aanwezig is.

Ook voor de allerkleinsten
Ook aan allerkleinsten is gedacht. Wij bieden baby- en peuterzwemmen en peutersurvival aan.

Kees de Zeehond
Kees de Zeehond is onze mascotte. Kees maakt zwemmen bij de Thermen2 leuker! Kees is niet alleen terug te vinden in de afbeeldingen in ons zwembad, maar als je geluk hebt kom je hem ook in het echt tegen!

 

 


Zwemlessen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles over de Thermen2