Peutersurvival

Peutersurvival

In september start de Thermen2 met een twaalf weekse cursus peutersurvival. De cursus wordt gegeven op woensdag en zaterdag. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

De cursus is vooral belangrijk voor kinderen die vlak bij het water wonen, vaak bij het zwembad of aan zee zijn of die vaak regelmatig gaan varen. Tijdens de lessen leren de kinderen geholpen door ouders/verzorgers, boven water komen, naar rugligging draaien en naar de kant voortbewegen. Met kleding te water raken, uit een boot vallen, wat te doen wanneer je in de stroomversnelling valt, komt ook aan bod.

Kinderen tussen 3 en 4 jaar zijn ondernemend en nieuwsgierig en hebben geen oog voor gevaar. Voor je het weet lopen ze het water in. Helaas gebeurt het regelmatig dat peuters tussen nul en vier jaar te water raken of verdrinken. Je moet er als ouder niet aan denken.. Hoe eerder een kind zichzelf kan redden, hoe beter.

Het dragen van een drijfvestje is verplicht. U kunt deze aanschaffen bij receptie van onze zwembaden of van ons lenen. De twaalfweekse cursus is op woensdagen en kost 85,20 voor de 12- weekse cursus. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.
Aanmelden bij de receptie van de zwembaden, er dient direct betaald te worden.

Start 1 en 4 september
12 weekse cursus 
Woensdag 10.00 - 11.00 uur
Zaterdag: 8.45 - 9.45 uur


Na het deelnemen van peutersurvival niveau 1 kunnen kinderen doorstromen naar peutersurvival niveau 2 en peutersurvival niveau 3. 


Wanneer kan ik voor peutersurvival terecht?


Peutersurvival

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles over de Thermen2