Over ons

Over ons

Wij van De Thermen 2 exploiteren sinds 1 januari 2016 de beide Alphense zwembaden AquaRijn en De Hoorn. Dit is wat wij ‘over ons’ te vertellen hebben.

Onze zwembaden

Onze zwembaden horen bij elkaar, ook al vind je AquaRijn op een andere locatie dan De Hoorn. De functies van de beide baden vullen elkaar prima aan.

AquaRijn is een groot wedstrijdbad. Hier worden onder meer nationale en internationale wedstrijden en toernooien gespeeld. De Hoorn heeft een meer recreatieve functie met haar buitenbad met zonneweide en met de drie binnenbaden met de glijbaan voor de groten en het waterspeelgoed voor de kleintjes.

De beide zwembaden hebben ook veel overeenkomsten. Er wordt leszwemmen gegeven, zwem- en watersportverenigingen zijn actief en verschillende doelgroepen hebben een eigen club of groepsles.
In de weekeinden is AquaRijn in gebruik als wedstrijdbad en De Hoorn is dan open voor recreatieve gasten.

Onze exploitanten

De Thermen 2 is een initiatief van Ron van der Wild en Remko Smit. Beide heren zijn actief in de Alphense Zwem Club (AZC) afdeling waterpolo. ‘Onze Ron’ is hoofdtrainer van AZC Moscow heren 1. Vanuit de wens om zwemmen toegankelijker te maken voor de Alphenaren, schoolzwemmen terug te krijgen en alle doelgroepen beter te bedienen, hebben de heren zich bij de gemeente Alphen aan den Rijn gemeld met een ‘Right to Challenge’. Dit is een burgerinitiatief waarin de initiatiefnemers aangeven iets beter te kunnen dan de (semi)overheid.
Sinds januari 2017 trekt 'onze Ron' de kar alleen. De komende jaren krijgt hij, samen met het team van beide zwembaden, de gelegenheid om De Thermen 2 in grote lijnen op de kaart te zetten.

Onze directeur

De directeur van De Thermen 2 is Remco Pielstroom. Deze Alphenaar heeft een verleden als Olympisch waterpolospeler én als directeur van zwembaden in Bussum en in Leiderdorp. In Alphen aan den Rijn is ‘onze Remco’ sinds 1 januari 2016 bezig om de beide zwembaden te moderniseren. Dat geldt zowel voor het uiterlijk van de baden als voor de functies en het ‘zwemmen als beleving’. Uiteindelijk gaat het maar om één ding: hoe maken we onze gasten blij?

Onze mensen

Veel van onze medewerkers werken sinds jaar en dag bij de Alphense zwembaden. Zij hebben een schat aan ervaring en die gooien wij natuurlijk niet in het water. Naast hen zijn nieuwe mensen vanuit verschillende disciplines in nieuwe functies actief. Met deze mix van ‘oude’ en ‘nieuwe’ mensen denken wij dat we de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Onze gasten

Over onze gasten kunnen we kort zijn: dat zijn jullie!

Iedereen is welkom in AquaRijn en in De Hoorn. Het maakt niet uit of je komt voor zwemlessen, banen zwemmen, lekker bewegen of gewoon voor de ‘fun’…

Onze missie

Onze missie? Als je gaat zwemmen, zwem je bij ons!

Ons plan

Zwemmen is een sport. Zwemmen is bewegen. Zwemmen is leuk.
Dat zijn de basiselementen van onze visie. Om onze visie succesvol te implementeren, hebben we een plan. De kern van het plan is het moderniseren van het zwemmen in Alphen aan den Rijn. En, dat is wel een beetje Nieuw & Anders.
Dit is ons plan in hoofdlijnen:

  • wij richten het vizier op de toekomst
  • wij zijn open en toegankelijk
  • wij verwerven een eigen plek middenin de samenleving
  • wij werken samen met zwem- en watersportverenigingen
  • wij werken samen met andere organisaties
  • AquaRijn en De Hoorn bruisen en zijn vol leven
  • een goede gastenservice is cruciaal
  • alle plannen, evenementen en activiteiten worden commercieel getoetst
  • zonder subsidie werken is een illusie, maar het moet een beperkt bedrag zijn

Meer weten over ons?
Loop dan als gast een van onze zwembaden binnen en kom zelf kijken!


Over ons

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles over de Thermen2