Dementie zwemmen

Elke eerste en derde donderdag van de maand in zwembad De Hoorn van 13.30 - 14.30 uur

Voor wie?
Voor iedereen met (vermoeden van) dementie en hun begeleider / mantelzorger. Vrij zwemmen met extra begeleiding en ondersteuning bij omkleden, activiteiten en toezicht tijdens het zwemmen.

Zwemmen voor mensen met dementie heeft een positieve uitwerking op de gezondheid, is leuk en ontspannend. Als mantelzorger kunt u andere mantelzorgers leren kennen en ervaringen delen. De zweminstructeur zorgt voor oefeningen en er zijn vrijwilligers aanwezig voor extra ondersteuning. 

Deelnemers zijn vrij om mee te doen aan oefeningen, maar kunnen ook lekker hun gang gaan. Minder valide mensen kunnen gebruik maken van bepaalde faciliteiten, zoals een tillift en een rolstoel. Er is ook een aangepaste douche- en toiletruimte.

Kosten: 11,35 euro per deelnemer (incl. begeleider / mantelzorger) en een kop koffie of thee. 
Een 8 badenkaart kost 79,80 euro.

Locatie
Zwembad De Hoorn
Van Foreestlaan 4
2404 HC  ALPHEN AAN DEN RIJN

Aanmelden
De aanmeldprocedure loopt via de kassa van Zwembad De Hoorn, telefonisch bereikbaar via 0172 – 418 700 of door een e-mail te sturen naar info@dethermen2.nl. Graag ontvangen we uw contactgegevens voor een kort intakegesprek.

Belangrijk
Bent u een keer verhinderd? Graag ontvangen we uw afmelding via telefoonnummer 0172 – 418 700 of via info@dethermen2.nl.

Zwemmen voor mensen met dementie is een initiatief van De Thermen 2 en Tom in de buurt.

Wanneer kan ik voor Dementie zwemmen terecht?

Volledige rooster bekijken

Suggesties

Terug naar overzicht Aquasporten
Aquarobic
Therapiezwemmen
Zeemeermincursus
Seniorfit
Aquajoggen