Buurthuis AquaRijn

25-09-2021

AquaRijn is een van de 14, door de gemeente aangewezen Multifunctionele accommodaties en dé huiskamer van de wijk Ridderveld met 34.000 inwoners. In Buurthuis AquaRijn vinden veel leuke activiteiten voor jong en oud plaats. De komende periode staat het volgende op de planning:

Buurthap
In september start een nieuwe activiteit. Namelijk de buurthap. Dit gaat in samenwerking met De Blije Wijk. Hier krijg je een twee-gangendiner voorgeschoteld. De buurthap start op 14 september en komt eenmaal per 14 dagen bijeen.

Vanaf 17.30 uur staan de deuren open voor inloop en een aperitiefje. Het diner is uiterlijk 21.00 uur afgelopen. De diners worden door wisselende koks bereid, waardoor er dus kennis wordt gemaakt met uiteenlopende gerechten, smaken en culturen.

De kosten bedragen slechts € 8 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en 1 consumptie voor bij het eten. Extra consumpties kosten € 1,00 per glas.

Wil je meedoen? Geef je dan 3 dagen voordat de buurthap plaatsvindt (dus uiterlijk op vrijdag er voor) op via mailadres: buurthuisaquarijn@gmail.com

Stitch 'n bitch
Op de dinsdagavond (van 19.00 tot 21.00 uur), om de 2 weken komen de leden van de stitch ‘n bitch bij elkaar. Deze start weer op 14 september. Hierin delen en maken ze brei- en haakervaringen. Wil je ook gezellig een paar uurtjes breien of haken met een leuke groep mensen? Geef je dan op via buurthuisaquarijn@gmail.com

Leesclub
In Buurthuis Aquarijn is sinds kort een leesclub gestart door zes enthousiaste lezers. We maken gebruik van de leeskoffer van de Openbare Bibliotheek waarin zeven dezelfde boeken, een korte biografie van de schrijver en verschenen reviews over het boek zitten. Eens per 4 weken komen we bij elkaar in Aquarijn om over het gelezen boek te praten. Dat praten over het boek gaat op een losse, ontspannen manier. We lezen dus hetzelfde boek. De boekkeuze gaat in overleg. Een leesclubje bestaat uit maximaal zeven lezers; er kunnen meerdere leesclubjes gestart worden.

Je aansluiten bij een leesclub heeft als voordeel dat je je leeservaringen kunt delen, leestips kunt uitwisselen en het nieuw te lezen boek is altijd weer een verrassing. Wil je meedoen met de leesclub? Kom dan vrijdag, 3 september (tussen 09.00 en 11.00 uur) naar Buurthuis AquaRijn

Schilderclub
Sinds een week zijn we weer gestart met de schilderclub. Elke donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur schilderen zij mooie kunstwerken. Iedereen is welkom!

Discussiegroep
Discussiegroep komt elke tweede woensdag van de maand bij elkaar van 10.00 tot 12.00 uur. We starten weer op woensdag 13 oktober. Binnen deze groep komen er leuke onderwerpen aanbod.

Steeds meer organisaties vestigen zich in AquaRijn. Wat kun je zoal bij ons vinden?

Buurthuis 
Een kop koffie met buurtgenoten, Bingo, kerststukjes maken, een pubquiz. Buurthuis AquaRijjn organiseert diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Nu staat het Buurthuis op een iets lager pitje, maar zodra het weer mag bent u van harte welkom.

Tom in de Buurt
Fietslessen, spelletjesavonden, kooklessen, inloopochtenden en ontmoetingsochtenden voor mensen met niet aangeboren hersenletsel zijn een aantal van de activiteiten die Tom in de buurt faciliteert in AquaRijn. 
www.tomindebuurt.nl

Kinderopvang
Buitenschoolse opvang De Waterlopers is gericht op leuke sportieve activiteiten na schooltijd. De Waterlopers nemen regelmatig een duik in het zwembad. 
www.junis.nl

Vergaderingen / feesten
In Zwembad AquaRijn zijn diverse zalen beschikbaar, met of zonder horeca. Dagelijks ontvangen wij organisaties uit heel Nederland, die al dan niet in combinatie met het zwembad , vergaderen of brainstormen. Feestje? Ook daarin bieden wij diverse mogelijkheden.
www.dethermen2.nl/verhuur

Trainingcentrum Helena
Trainingscentrum Helena leert mensen sterk in hun schoenen te staan middels 's werelds best geteste zelfverdedigingsmethodes en trainingsprincipes.
www.trainingscentrumhelena.nl

Volksuniversiteit
Je bent nooit te oud om te leren. De Volksuniversiteit heeft een breed pallet aan cursussen en trainingen. Creatief, talen, zakelijk of culinair. Voor elk wat wils. En deel van de cursussen vindt plaats in AquaRijn.
www.volksuniversiteitalphenaandenrijn.nl