Toelichting activiteiten

Buurthuis AquaRijn heeft een aanbod voor iedereen!

In Buurthuis AquaRijn zijn veel, ook terugkerende, activiteiten. Hieronder vindt u een toelichting van een aantal activiteiten. Voor de andere activiteiten kunt u ook terecht in de agenda of een kijkje nemen in de nieuwsbrieven.

Voor alle activiteiten geldt dat u zich kan aanmelden door te mailen naar: buurthuis@dethermen2.nl

ACTIVITEITEN

 • Koffie Inloop
  U kunt natuurlijk op elk moment in de week binnenlopen, alleen of met kennissen, voor een gezellig kopje koffie of iets anders. Elke maandagmorgen zitten we met een groepje apart om over van alles en nog wat te praten, elkaar steun en tips te geven en natuurlijk veel plezier te hebben. Op woensdagochtend zitten we gewoon in de huiskamer en kunt u ook een spelletje spelen. Loop gewoon binnen! U bent welkom.

 • Stitch 'n bitch
  Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur komen de deelnemers van stitch ‘n bitch bij elkaar. Dan delen en maken we brei- en haakervaringen. Wilt u ook gezellig een paar uurtjes breien of haken met een leuke groep mensen? Kom een keer langs!

 • Tekenen en schilderen
  Elke donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur tekenen en schilderen wij mooie kunstwerken. Heerlijk ontspannen bezig zijn en we wisselen tips met elkaar uit. Vaak is er een ervaren begeleider aanwezig voor wat expert ondersteuning.

 • Discussiegroep
  De Discussiegroep komt elke tweede donderdag van de maand bij elkaar van 10.00 tot 12.00 uur. Binnen deze groep komen er actuele en interessante onderwerpen aan bod.

 • OldStars Waterpolo
  Op woensdag van 9.00 tot 10.00 uur kunnen 50-plussers kennismaken met OldStars waterpolo in zwembad Aquarijn. Deelnemers kunnen vervolgens deelnemen aan de Senioren in beweging in Buurthuis AquaRijn. Zo breekt u sportief de week doormidden. 

 • Senioren in beweging
  Senioren in beweging wordt elke woensdag van 9:00 tot 10:00 uur en van 10:30 tot 11:30 uur georganiseerd door buurtsport coach Noëlle op Dam van Alphen Vitaal. Lekker bewegen op een rustige manier. Wilt u ook meedoen? Meldt u aan via de mail: n.opdam@alphenvitaal.nl
  TIP: Je kunt op woensdagochtend ook beide doen: eerst Old Stars Waterpolo en daarna Senioren in beweging!

 • Internationale keuken
  Op enkele dinsdagen organiseren wij, in samenwerking met De Blije Wijk, de Internationale keuken. Hier krijgt u een twee-gangendiner vanuit een andere cultuur voorgeschoteld. Vanaf 18.15 uur staan de deuren open voor inloop en een aperitiefje. Het diner is rond 21.00 uur afgelopen. De diners worden door wisselende koks bereid, waardoor er dus kennis wordt gemaakt met uiteenlopende gerechten, smaken en culturen. Kom proeven!  De kosten bedragen slechts €15,- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en 1 consumptie bij het eten. Extra consumpties kosten € 1,50 per glas. Na het diner kan er alleen contant  worden afgerekend.

 • Leesclub
  We maken gebruik van de leeskoffer van de Openbare Bibliotheek waarin zeven dezelfde boeken, een korte biografie van de schrijver en verschenen reviews over het boek zitten. Eens per 6 weken komen we bij elkaar in Buurthuis AquaRijn om over het gelezen boek te praten. Dat praten over het boek gaat op een losse, ontspannen manier. We lezen dus hetzelfde boek. De boekkeuze gaat in overleg. Een leesclubje bestaat uit maximaal zeven lezers; er kunnen meerdere leesclubjes gestart worden. Op dit moment hebben we er al twee. Geïnteresseerd? Laat het ons weten!

 • Klaverjassen
  Er wordt in Buurthuis AquaRijn op enkele maandagen klaverjas gespeeld van 13.30 tot 15.30 uur. We spelen recreatief (dus geen competitie) en volgen de Rotterdamse spelregels. Er zijn geen kosten voor deelname. Zin om een potje mee te spelen? 

 • Fotoclub
  Bent u liefhebber van fotograferen en wil je graag jouw kennis delen met andere geïnteresseerden? Of wil je juist meer te weten komen over fotograferen, fototoestellen of foto-bewerkingsprogramma’s? Kom naar onze fotoclub. Om de kosten van deelname aan deze club zo laag mogelijk te houden, worden eventuele bijdragen van te voren besproken. Het is de bedoeling dat de leden met elkaar praten over hun hobby en daardoor kennis delen, verbreden of verdiepen. Breng uw eigen camera mee.

 • Donderdagmiddag lunch
  In samenwerking met Gemiva verzorgt Buurthuis AquaRijn op donderdagmiddag een lunch. Hier staan verschillende gerechten op het menu. Een heerlijke soep met een broodje voor slechts €3,50. Wilt u reserveren? Bel of app naar 06- 15478140. Dan bent u daarna van harte welkom. 

 • Papierkunst
  Samen met Joyce Joha maakt u bijzondere twee- en driedimensionale objecten of kaarten. U gebruikt daarbij allerlei soorten bestaand papier, van overbodig geworden boekpagina’s en inpakpapier tot aan theezakjes. Uw creatie kan ook nog gekleurd, geverfd of geïllustreerd worden met borduursel. Zet uw fantasie aan het werk! Breng op maandagmiddag 13.30 uur uw eigen materialen mee of gebruik wat Joyce heeft meegebracht.

 • Klankschalensessie
  Zin in een heerlijke ontspanning? Kom dan op maandagmiddag om 15:30 uur naar Ilonka Loeven in Buurthuis AquaRijn. Eens in de maand is er een avondsessie om 19.30 uur in plaats van 15.30 uur. De mooie rustgevende klanken van de klankschalen verplaatsen uw aandacht van het denken naar het voelen van uw lichaam. Hierdoor kunt u in een totale ontspanning komen en even ont-stressen. U kunt deze sessie zittend of liggend bijwonen. Bent u rolstoel afhankelijk? Dat is geen enkel probleem. Iedereen kan en mag meedoen! Als u wilt liggen dan graag zelf uw yogamatje en/of kussentje voor onder uw hoofd mee. Uw contante bijdrage is €3,- per bijeenkomst. Opgeven kan via de
  mail: ilonka_loeven@hotmail.com  

 • Budget Bing
  Elke maand organiseren wij een spelavond op de derde donderdagavond in de maand. In de maandagenda vindt u dit terug. Bij de Budget Bingo is de deelname is gratis. Wel neemt elke deelnemer twee prijsjes mee (ter waarde van max. € 2,50 per stuk). Elke ronde krijgen de deelnemers 1 gratis bingo-kaart. Extra kaarten kosten € 0,25 per stuk. Consumpties zijn voor eigen rekening. Een gezellige avond van 19.30 tot 22.00 uur is gegarandeerd! De Budget Bingo wordt gehouden op de derde donderdagavond in februari en in april 2024.

 • Pub Quiz
  Op een andere donderdag van de maand, dan hebben we een Pub Quiz. Deelnemers betalen € 2 per persoon. U wordt ingedeeld in een team dat bestaat uit 4 of 5 leden. Er wordt gestreden om de eer (en om een klein prijsje)! Gezelligheid en plezier zijn gegarandeerd, daar zorgt quizmaster John Zonderop ongetwijfeld weer voor. Deelname is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening. Laat u even weten dat u komt? De Pub Quiz wordt gehouden op de derde donderdagavond in januari en in maart 2024.

 • Dobbelspel
  Als er geen Budget Bingo of Pub Quiz is, dan hebben we deze maand Dobbelspel. Deelname is gratis, maar iedere deelnemer neemt 2 ingepakte cadeautjes (ter waarde van ongeveer €2,50 per stuk) mee. Door middel van dobbelen en het geworpen aantal ogen wordt bepaald of je een cadeau van de stapel mag pakken, of je een cadeau mag uitpakken, of je moet verwisselen van zitplaats, of je cadeaus moet doorgeven aan de speler links of rechts van je enzovoorts. Het dobbelspel is een hilarisch spel en aan het eind daarvan ga je in ieder geval met 1 of meer cadeautjes naar huis. Het spel begint om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het dobbelspel wordt gehouden op de derde donderdagavond in maart en in juni 2024.

 • Ouderensoos
  Elke vierde zondag van de maand organiseert het Ouderenoverleg Samenwerkende Organisaties (OSO) een ouderensoos in Buurthuis AquaRijn. Vanaf 15.00 tot 17.00 uur zijn senioren van harte welkom om een kop koffie, thee of iets anders te komen drinken en gezellig samen te zijn. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

 • Uw gesprek met de gemeente
  De gemeentelijke gebiedsadviseurs Alphen Noord zijn regelmatig aanwezig in buurthuis AquiRijn. U kunt dan persoonlijk, individueel met hen in gesprek over uw idee/initiatief om de leefbaarheid van uw straat, buurt of wijk te verbeteren. Loop gewoon even bij hen binnen op 20 maart van 13.30 tot 15.30 uur.

 • Muziekcafé
  Elke maand, op de tweede zondag, is er live muziek in ons Buurthuis. Van 15.00 tot 17.00 uur is het genieten en swingen.  De toegang is gratis, maar uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten op prijs gesteld. Drankjes zijn voor eigen rekening. Komt u meegenieten?
 • Kleedjesmarkt
  Zaterdag, 8 juni, van 14.00 tot 18.00 uur wordt op het plein tussen het zwembad en het appartementencomplex WaterZicht de kleedjesmarkt gehouden. Het is een gezellige markt met een grote verscheidenheid aan spullen die te koop worden aangeboden. Wil je met een kleedje op de markt staan, meld je dan aan. Er worden geen kosten in rekening gebracht. 
 • Wijkfeest
  Het grote buitenplein tussen Zwembad Aquarijn en de appartementen Waterzicht is het decor waar ons wijkfeest voor de tweede maal plaatsvindt. Deze keer op woensdag 15 mei. Doel is elkaar beter te leren kennen en zo de wijk nog beter op de kaart te zetten met alles wat zich er afspeelt.

  Binnen Ridderveld hebben diverse actieve organisaties zoals Alphen Vitaal, Participe, Bibliotheek Rijn en Venen, Woonforte, de Zonnebloem, Junis Kinderopvang, Dansstudio Forza, Nieuwe Alphense Muziekschool en natuurlijk zwembad/Buurthuis Aquarijn onder leiding van de buurtverbinder en gebiedsadviseur van de gemeente hun krachten gebundeld. De toegang is gratis en het wijkfeest  vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Kom langs en laat de buurt schitteren.
 • Scrabble
  Bij scrabbleclub De Alpha-beten worden twee scrabblevormen gespeeld: het ‘gewone’ puntenscrabble (in de even weken) en duplicate scrabble (in de oneven weken). Bij duplicate scrabble speelt iedereen met dezelfde letters en krijgt iedereen evenveel bedenktijd: 3 minuten per beurt. Deze gezellige club, die vanaf deze maand in AquaRijn speelt, heeft weer ruimte voor nieuwe spelers, zowel ervaren spelers als recreatieve, nieuwe spelers zijn welkom. De scrabbleclub vraagt een kleine bijdrage o.a. voor lidmaatschap van de Scrabblebond.
 • Lezing
  Elke derde woensdag van de maand hebben wij een interessante lezing of presentatie. Kom in Buurthuis AquaRijn luisteren en meepraten over een interessant onderwerp, onder het genot van een gezellige kop koffie of ander drankje. Laat u inspireren. Wij vinden het fijn om te weten dat u komt.
 • Solo Dance Fit
  Solo Dans Fit is een serie solo dansen voor mensen die graag willen dansen, maar geen partner hebben om mee te dansen, speciaal voor 50+. We passen zijn gebaseerd op stijldans, de muziek is modern. Conditie en sportkleding is niet nodig. Voor 8 lessen is de bijdrage € 40,-.
 • Creatieve workshops
  Regelmatig hebben we creatieve workshops, gekoppeld aan het seizoen of aan de feestdagen. Zo bouwen we vogelvoederhuisjes, maken kerststukjes, paasstukjes en egelhuisjes. Hou onze maandagenda in de gaten!

Wilt u zich aanmelden voor bovenstaande activiteiten, of wilt u meer informatie?

Mail naar buurthuis@dethermen2.nl of bel 0172-820 274 /06 28 98 46 00