Activiteiten

Buurthuis AquaRijn heeft een aanbod voor iedereen!

In Buurthuis AquaRijn zijn veel, ook terugkerende, activiteiten. Hieronder vindt u een toelichting van een aantal activiteiten. Voor de andere activiteiten kunt u ook terecht in de agenda of een kijkje nemen in de nieuwsbrieven.

Voor alle activiteiten geldt dat u zich kan aanmelden door te mailen naar: buurthuis@dethermen2.nl

 • Koffie Inloop
  U kunt natuurlijk op elk moment in de week binnenlopen, alleen of met kennissen, voor een gezellig kopje koffie of iets anders. Elke morgen tot 12.00 uur en op woensdagmorgen tot 13.00 uur kunt u in de Huiskamer een Buurthuis Bakkie (koffie of thee) gebruiken voor slechts € 1,50 per kopje. Lekker de krant lezen of een spelletje doen? Kan ook. Loop gewoon binnen! U bent welkom.

  Elke maandagmorgen zitten we met een groepje apart in het Atelier. Hierbij is begeleiding van Participe. Er wordt over van alles en nog wat gesproken, de deelnemers geven elkaar steun en tips en natuurlijk hebben ze plezier samen.

 • Stitch 'n Bitch
  Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur komen de deelnemers van Stitch ‘n Bitch bij elkaar. Dan delen ze brei- en haakervaringen en inspireren elkaar in het werk. Wilt u ook gezellig een paar uurtjes breien of haken met een leuke groep mensen? Kom een keer langs!

 • Tekenen en schilderen
  Elke donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur tekenen en schilderen wij mooie kunstwerken. Heerlijk ontspannen bezig zijn en we wisselen tips met elkaar uit. Er is een ervaren begeleider aanwezig voor wat expert ondersteuning.

 • Discussiegroep
  De Discussiegroep komt elke tweede donderdag van de maand bij elkaar van 10.00 tot 12.00 uur. Binnen deze groep komen er actuele en interessante onderwerpen aan bod.  Laat u inspireren om eens een onderwerp tot op de bodem uit te zoeken en weet dat ieders mening telt.

 • OldStars Waterpolo
  Op woensdag van 9.00 tot 10.00 uur kunnen 50-plussers kennismaken met OldStars waterpolo in zwembad Aquarijn. Deelnemers kunnen vervolgens deelnemen aan de Senioren in beweging in Buurthuis AquaRijn. Zo breekt u sportief de week doormidden. Een Buurthuis Bakkie na het sporten maakt de morgen compleet.


 • Senioren in beweging
  Senioren in beweging wordt elke woensdag van 9:00 tot 10:00 uur en van 10:30 tot 11:30 uur georganiseerd door buurtsport coach Noëlle op Dam van Alphen Vitaal. Lekker bewegen op een rustige manier. Wilt u ook meedoen? Meldt u aan via de mail: n.opdam@alphenvitaal.nl

  TIP:
  Je kunt op woensdagochtend ook alles doen: eerst Old Stars Waterpolo , daarna Senioren in beweging en tenslotte napraten met een Buurthuis Bakkie!

 • Internationale keuken
  Op enkele dinsdagen organiseren wij, in samenwerking met De Blije Wijk, de Internationale keuken. Hier krijgt u een twee-gangendiner vanuit een andere cultuur voorgeschoteld. Vanaf 18.15 uur staan de deuren open voor inloop en een aperitiefje. Het diner is rond 21.00 uur afgelopen. De diners worden door wisselende koks bereid, waardoor er dus kennis wordt gemaakt met uiteenlopende gerechten, smaken en culturen. Kom proeven!  De kosten bedragen slechts €15,- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en 1 consumptie bij het eten. Extra consumpties kosten € 1,50 per glas. Na het diner kan er alleen contant  worden afgerekend. Aanmelden is vereist: joke@amelunxen.demon.nl

 • Leesclub
  We maken gebruik van de leeskoffer van de Openbare Bibliotheek waarin zeven dezelfde boeken, een korte biografie van de schrijver en verschenen reviews over het boek zitten. Eens per 6 weken komen we bij elkaar in Buurthuis AquaRijn om over het gelezen boek te praten. Dat praten over het boek gaat op een losse, ontspannen manier. We lezen dus hetzelfde boek. De boekkeuze gaat in overleg. Een leesclubje bestaat uit maximaal zeven lezers. De kosten worden verdeeld, de bibliotheek rekent € 16 per leeskoffer. Op dit moment heeft leesclub 3 weer ruimte voor nieuwe leden. Geïnteresseerd? Laat het ons weten!

 • Buurtband Ridderveld
  Elke donderdag van 15.30 – 17.00 uur repeteert de Buurtband Ridderveld. De Buurtband is een divers, vrolijk en toegankelijk orkest van en voor wijkbewoners van uiteenlopende leeftijden, culturen en achtergronden.
  Geïnteresseerd om mee te doen? Mensen die al een instrument bespelen en meenemen zijn natuurlijk welkom. En voor mensen die nog geen muziekervaring hebben, hebben we laagdrempelige instrumenten van Fort van de Verbeelding. Denk aan stoere Batphones (grote gestemde pvc-buizen) en ritmische schellenbomen. De eerste uitvoeringen zijn al gepland: een op 15 mei en een op 6 juli. Wilt u zich opgeven voor onze band, of komt u eerst even kijken/ luisteren? Laat het ons weten: buurthuis@dethermen2.nl

 • Klaverjassen
  Er wordt in Buurthuis AquaRijn op enkele maandagen klaverjas gespeeld van 13.30 tot 15.30 uur. We spelen recreatief (dus geen competitie) en volgen de Rotterdamse spelregels. Er zijn geen kosten voor deelname. Zin om een potje mee te spelen? 

 • Fotoclub
  Bent u liefhebber van fotograferen en wilt u graag uw kennis delen met andere geïnteresseerden? Of wilt u juist meer te weten komen over fotograferen, fototoestellen of foto-bewerkingsprogramma’s? Kom naar onze fotoclub. Om de kosten van deelname aan deze club zo laag mogelijk te houden, worden eventuele bijdragen van te voren besproken. Het is de bedoeling dat de leden met elkaar praten over hun hobby en daardoor kennis delen, verbreden of verdiepen. 

 • Donderdagmiddag lunch
  In samenwerking met Gemiva verzorgt Buurthuis AquaRijn op donderdagmiddag een lunch. Op het menu staat meestal een heerlijke soep met een luxe belegd broodje voor slechts € 3,50. Wilt u reserveren? Bel of app naar 06-15478140. Dan kunt u gezellig aanschuiven.  

 • Klankschaalsessie
  Zin in een heerlijke ontspanning? Kom dan op maandagavond omvan 19:30 uur naar Ilonka Loeven in Buurthuis AquaRijn.. De mooie rustgevende klanken van de klankschalen verplaatsen uw aandacht van het denken naar het voelen van uw lichaam. Hierdoor kunt u in een totale ontspanning komen en even ont-stressen. U kunt deze sessie zittend of liggend bijwonen. Bent u rolstoel afhankelijk? Dat is geen enkel probleem. Iedereen kan en mag meedoen! Als u wilt liggen dan graag zelf uw yogamatje en/of kussentje voor onder uw hoofd mee. Uw contante bijdrage is €3,- per bijeenkomst. Opgeven kan via: ilonka_loeven@hotmail.com  

 • Budget Bingo
  Elke maand organiseren wij een spelavond op de derde donderdagavond in de maand. In de maandagenda vindt u dit terug. Het is afwisselend een Budget Bingo, een Pub Quiz of een Dobbelspel. Bij de Budget Bingo is de deelname is gratis. Wel neemt elke deelnemer twee prijsjes mee (ter waarde van max. € 2,50 per stuk). Elke ronde krijgen de deelnemers 1 gratis bingo-kaart. Extra kaarten kosten € 0,25 per stuk. Consumpties zijn voor eigen rekening. Een gezellige avond van 19.30 tot 22.00 uur is gegarandeerd! De Budget Bingo wordt gehouden op de derde donderdagavond in februari en in april 2024.

 • Pub Quiz
  Een keer in de zoveel tijd hebben we een Pub Quiz. Deelnemers betalen € 2 per persoon. U wordt ingedeeld in een team dat bestaat uit 4 of 5 leden. Er wordt gestreden om de eer (en om een klein prijsje)! Gezelligheid en plezier zijn gegarandeerd, daar zorgt quizmaster John Zonderop ongetwijfeld weer voor. Deelname is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening. Laat u even weten dat u komt? De eerstvolgende pub quiz is op donderdag 27 juni.

 • Dobbelspel
  Als er geen Budget Bingo of Pub Quiz is, dan hebben we deze maand Dobbelspel. Deelname is gratis, maar iedere deelnemer neemt 2 ingepakte cadeautjes (ter waarde van ongeveer €2,50 per stuk) mee. Door middel van dobbelen en het geworpen aantal ogen wordt bepaald of je een cadeau van de stapel mag pakken, of je een cadeau mag uitpakken, of je moet verwisselen van zitplaats, of je cadeaus moet doorgeven aan de speler links of rechts van je enzovoorts. Het dobbelspel is een hilarisch spel en aan het eind daarvan ga je in ieder geval met 1 of meer cadeautjes naar huis. Het spel begint om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het dobbelspel wordt gehouden op de derde donderdagavond in juni 2024.

 • Seniorensoos
  Elke vierde zondag van de maand organiseert het Ouderenoverleg Samenwerkende Organisaties (OSO) een seniorensoos in Buurthuis AquaRijn. Vanaf 15.00 tot 17.00 uur zijn senioren van harte welkom om een kop koffie, thee of iets anders te komen drinken en gezellig samen te zijn. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Aanmelden hoeft niet. De eerstvolgende datum is: 23 juni.

  In gesprek met de Wijkagent
  Wilt u graag eens met de wijkagent praten over de veiligheid in uw straat of vermoedt u iets wat niet in de haak is? U hoeft voor deze gesprekken met de wijkagent of met de gemeente geen afspraak te maken: loop gewoon binnen. In de maandagenda staat het eerstvolgende gespreksmoment.

  Muziekcafé
  Elke maand, op de tweede zondag, is er live muziek in ons Buurthuis. Van 15.00 tot 17.00 uur is het genieten en swingen.  De toegang is gratis, maar uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten op prijs gesteld. Drankjes zijn voor eigen rekening. Komt u meegenieten? 

 • Scrabble
  Bij scrabbleclub De Alpha-beten worden twee scrabblevormen gespeeld: het ‘gewone’ puntenscrabble (in de even weken) en duplicate scrabble (in de oneven weken). Bij duplicate scrabble speelt iedereen met dezelfde letters en krijgt iedereen evenveel bedenktijd: 3 minuten per beurt. Deze gezellige club, die vanaf deze maand in AquaRijn speelt, heeft weer ruimte voor nieuwe spelers, zowel ervaren spelers als recreatieve, nieuwe spelers zijn welkom. De scrabbleclub vraagt een kleine bijdrage o.a. voor lidmaatschap van de Scrabblebond.

 • Lezing
  Elke derde woensdag van de maand hebben wij een interessante lezing of presentatie. Kom in Buurthuis AquaRijn luisteren en meepraten over een interessant onderwerp, onder het genot van een gezellige kop koffie of ander drankje. Laat u inspireren. Wij vinden het fijn om te weten dat u komt, maar aanmelden is niet verplicht. De eerstvolgende lezing op 19 juni.

 • Creatieve workshops
  Regelmatig hebben we creatieve workshops, gekoppeld aan het seizoen of aan de feestdagen. Zo bouwen we vogelvoederhuisjes, maken kerststukjes, paasstukjes en egelhuisjes.

 • Op vrijdag 12 juli van 10.00-12.00 uur is er, onder leiding van Stephanie Luik, een Workshop Dikke Dames schilderen. Kun je wel wat ontspanning gebruiken om je wat beter te voelen? Kom dan een ochtendje dikke dames schilderen. In 2 uur teken jij een unieke dame die doet wat ze leuk vind en breng je haar tot leven met kleurige acrylverf. Breng een bakje/doos/tas mee om je creatie plat gelegen mee naar huis te nemen, deze is aan het einde van de workshop namelijk nog niet droog. Deze workshop is voor nieuwe (wens)moeders en verder iedereen die wel wat energie kan gebruiken op de weg naar een ontspannen leven. Bijdrage voor de materialen: 3 euro p.p. Aanmelden kan bij het buurthuis@dethermen2.nl

 • Op 28 juni van 10.00 tot 12.00 uur kunt u Mandala’s Dot Painten. In 1,5 uur leert u hoe je de mooiste dots kunt maken, hoe een mandala is opgebouwd. Deze workshop wordt ook gegeven door Stephanie Luit en is voor (wens)moeders en verder iedereen die wel wat energie kan gebruiken op weg naar een ontspannen leven. Kosten: 4,50 euro p.p. (voor de materialen).

 

Wilt u zich aanmelden voor bovenstaande activiteiten, of wilt u meer informatie?

Mail naar buurthuis@dethermen2.nl of bel 0172-820 274 /06 28 98 46 00