INSCHRIJVEN VOOR ZWEMLES?
INSCHRIJVEN VOOR ZWEMLES?
Klik hier om in te schrijven
LEERLINGVOLGSYSTEEM
LEERLINGVOLGSYSTEEM
Klik hier om in te loggen
TARIEVEN
TARIEVEN
Ga direct naar de prijslijst

Zwemmen

Lessen

In zwembaden AquaRijn en De Hoorn zijn verschillende soorten lessen. Naast de ‘gewone’ zwemlessen zijn er ook Watersporten en Groepslessen.

Natuurlijk zijn de ‘gewone’ lessen voor schoolgaande kinderen waarbij het behalen van een zwemdiploma centraal staat. Er zijn ook mogelijkheden voor volwassenen, kleine groepen of privéles. De zwemlessen voor het behalen van een diploma kennen een gestructureerde opbouw en een (vast) tarief voor het behalen van de A,B en C-diploma’s.

Het behalen van een zwemdiploma is uit het oogpunt van veiligheid een hele goede zaak!

ABC zwemdiploma’s

Leerlingen van De Thermen 2 zwemmen af volgens de normen van het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ). NRZ waarborgt de kwaliteit van het zwemdiploma en van het zwembad. Aangesloten zwembaden voldoen aan alle kwaliteitscriteria en worden hierop ook gecontroleerd. De ABC-diploma’s zijn nationale diploma’s met eisen die in heel Nederland hetzelfde zijn.

De kinderen krijgen les in diep water (1.20m), daarom dragen zij verplicht een zwempak met drijvers. Dit zwempak zorgt ervoor dat kinderen op een veilige manier maximale bewegingsvrijheid hebben. Het watergevoel ontwikkelt zich zo beter en sneller.

De zwemlessen worden op een speelse kindvriendelijke manier aangeboden. Deze sluit aan op de manier waarop jonge kinderen leren. De kinderen volgen zolang mogelijk lessen bij dezelfde zweminstructeur, ook als zij een ‘groepje’ opschuiven.

We verwachten dat een van de ouders/verzorgers tijdens de eerste zwemles meezwemt. Zo raakt het kind snel vertrouwd met de zwemlessen.

Er worden lessen van één uur gegeven. In dit uur is ook de wisseling van de lessen verwerkt.

Kinderen met een betaalde leskaart (zwempas) mogen gratis zwemmen in zwembad De Hoorn. Dit kan uitsluitend op vertoon van deze geldige zwempas op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 13.00 uur tijdens het gezinszwemmen.

Let op: zonder geldige zwempas kan geen vrijkaartje bij de kassa worden aangemaakt en moet er een entreekaartje worden gekocht!

Alphense zwembaden hebben ABC-licentie

Eind 2016 is aan de beide zwembaden van exploitant De Thermen 2 B.V. de ABC-licentie verleend. Hiermee is vastgelegd dat les gegeven wordt volgens de gecertificeerde lesmethode van NPZ*NRZ.

Volgens deze methode worden de zwemlessen in circa 80 procent van de Nederlandse zwembaden gegeven. Daarom weet je als ouder altijd dat je kind in elk zwembad met een ABC-licentie op dezelfde manier les krijgt. Om de licentie te krijgen, zijn De Hoorn en AquaRijn beoordeeld door NPZ*NRZ.

Tot en met 2015 werd in beide Alphense zwembaden lesgegeven volgens een andere diplomalijn. De Thermen 2 B.V. wilde direct al aansluiten op ‘de rest van Nederland’. De ABC-lesmethode is in het afgelopen jaar compleet ingevoerd in zwembad De Hoorn.

Interessant voor ouders

De laatste NIEUWSBRIEF voor ouders/verzorgers van leerlingen! 

Nationaal Platform Zwembaden www.npz-nrz.nl

Informatieve website over zwemles www.allesoverzwemles.nl

Gedragscode Zwembranche 

Vertrouwenspunt Sport 

Watersporten en Groepslessen

In de zwembaden zijn veel lessen die onder de noemer Watersporten en Groepslessen vallen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld aquarobics, floatfit, zwemmen voor zwangeren, seniorenactiviteiten, peuterzwemmen en banen zwemmen. Deze lessen worden gegeven volgens het ‘instuifmodel’. Je kunt net zo vaak komen als je wilt en je betaalt per keer. Dat kan ook met een meerbadenkaart.

 

Schoolzwemmen

Het zou mooi zijn als met subsidie het schoolzwemmen opnieuw kan worden geïntroduceerd. Dat kan echter niet in de vorm ‘zoals het vroeger was’. Hele groepen 3 en 4 die met de bus bij het zwembad worden afgezet, zijn te duur voor de scholen. Ook is het zwemonderwijs op deze manier een lange onderbreking van de lestijden.

Een alternatief is zwemonderwijs voor iets oudere leerlingen, bijvoorbeeld groep 5, 6 of 7, die met de fiets naar het zwembad kunnen komen, al watervreesvrij zijn en zich ook langer kunnen concentreren. Dan wordt een diploma sneller behaald.

Een ander alternatief is aansluiting op clusters van sportlessen. Dan gaat het om natte gymlessen in een serie van 5 of 6 weken. Deze gymlessen zijn er niet om een diploma te halen, maar om meer zwemvaardigheden te leren. Zo wordt zwemmen beter geïntroduceerd als sport.

Uiteindelijk heeft schoolzwemmen hetzelfde doel als gymlessen: het verbeteren van motorische vaardigheden en vooral lekker bewegen!