De Hoorn

28 november 2018

Twintig kinderen ontvangen peutersurvivaldiploma

Op woensdag 28 november ontvingen de eerste 20 peuters die deelnamen aan de eerste Peutersurvivalcursus van De Thermen2 hun diploma.

De kinderen in de leeftijd van 3 tot 4 jaar hebben afgelopen 12 weken samen met hun ouders geoefend op het anticiperen in onvoorziene situaties zoals te water raken vanaf de kant of uit een boot vallen en hierbij rustig te blijven, naar de kant te drijven en terug te klimmen in de boot of op de kant.

De Thermen2 is in september met de cursus gestart om verdrinking bij kinderen tussen de 3 en de 4 jaar te voorkomen en om hen zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken. Projectleider Edith van Riessen: “In Nederland verdronken in 2017 86 personen, het grootste deel hiervan zijn kleine kinderen omdat zij geen gevaar kennen, nieuwsgierig zijn en nog niet in het bezit zijn van een zwemdiploma. Wij leren de kinderen vaardigheden om in ieder geval zichzelf te kunnen redden.”

Na het behalen van peutersurvival 1 kunnen kinderen ook peutersurvival 2 en 3 volgen. In januari gaat een nieuwe twaalfweekse survivalcursus van start. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk. Meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles over de Thermen2