Overlast afgesloten Rijnhavenbrug

Overlast afgesloten Rijnhavenbrug

woensdag 01 november 2017

Tot de kerstvakantie is de Rijnhavenbrug in de Hoorn afgesloten. Er is inmiddels een nieuw brugdek geplaatst. Nu wordt een nieuwe rotonde aangelegd op de hoek van de Hoorn en de Van Foreestlaan. Dit geeft veel overlast.  De afsluiting duurt tot 22 december. Het is handig om hier rekening mee te houden bij het op tijd komen voor zwemlessen en groepslessen in De Hoorn!

Overlast afgesloten Rijnhavenbrug

De werkzaamheden rond de nieuwe Rijnhavenbrug duren langer dan verwacht en geven veel overlast. Wij verzoeken deelnemers aan zwemlessen en groepslessen rekening te houden met de langere reistijd, zodat iedereen toch op tijd kan beginnen met de les!

De Rijnhavenbrug is later klaar dan verwacht. De wegwerkzaamheden aan de nieuw aan te leggen rotonde duren van oktober tot aan de kerst. Er is dan slechts één rijbaan beschikbaar voor auto's tussen de Hoorn en de Van Foreestlaan. Naar verwachting worden de Hoorn, de nieuwe rotonde en de Rijnhavenbrug op 22 december opengesteld voor verkeer. Door de strakke planning kan het gebeuren dat er nog geen afdeklaag op de weg is aangebracht. Dit wordt dan in maart gedaan.

Ook de omleidingsroute van de Hoorn naar de Leidse Schouw loopt via de Van Foreestlaan. Er is een nieuwe Rijnhavenbrug geplaatst en er zijn werkzaamheden aan de brughoofden. Tegelijkertijd wordt een nieuwe rotonde aangelegd op de hoek Hoorn-Van Foreestlaan.