Kant en klare maaltijden bij buurthuis Aquarijn

22-11-2021

Buurthuis Aquarijn en de Gemiva-SVG Groep bereiden iedere maandag maaltijden voor buurtbewoners en anderen die op maandag geen tijd en/of zin hebben zelf te koken.

In juli 2020 startten de Gemiva-SVG Groep en Buurthuis AquaRijn een nieuwe samenwerking. De cliënten van Gemiva runnen sindsdien elke donderdag met veel plezier de horecaruimte. En nu bereiden ze er op maandag de lekkerste maaltijden. De maaltijden kunnen afgehaald worden of men kan er ter plekke, vanaf 18.00 uur, van genieten.

Thessa Buntsma van de Gemiva-SVG Groep: “Steeds meer mensen weten ons te vinden. Wij maken soep en maaltijden – iedere week wat anders.” Jary Gobel, Adjunct directeur van De Thermen2, waar het buurthuis onder valt, vult aan: “Deze samenwerking past bij de maatschappelijke taak van Buurthuis Aquarijn. Het brengt bovendien veel gezelligheid’’

Gemiva-SVG Groep

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5000 mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. De organisatie helpt kinderen en volwassenen een zo goed mogelijk bestaan te bereiken en te behouden. Thessa Buntsma: “Je talenten inzetten en meedoen in de samenleving, ook buiten de veilige muren van de dagbesteding vinden we daarbij heel belangrijk. Dat kunnen cliënten op deze werkplek”.