Gloednieuwe startblokken AquaRijn

07-06-2021

Zwembad AquaRijn beschikt sinds deze week over nieuwe startblokken die voor een perfecte start zorgen.

De jongste zwemmertjes van de afdeling wedstrijdzwemmen van AZC hebben dinsdag 8 juni, in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus de gloednieuwe startblokken in gebruik genomen. Na het doorknippen van de linten, doken ze enthousiast van de nieuwe startblokken.

Grote wens
De afdeling Swimming van AZC maakt wekelijks frequent gebruik van zwembad Aquarijn, voor trainingen en wedstrijden. Een diep gekoesterde wens van de afdeling was het realiseren van professionele, moderne startblokken voor alle zwemmers in Alphen aan den Rijn en omstreken. De nieuwe track-startblokken vergroten de allure van zwembad Aquarijn en dragen bij aan de professionaliseringsslag die door de afdeling Swimming van AZC de afgelopen jaren is ingezet.

Het is AZC gelukt om met behulp van interne sponsoracties de nieuwe startblokken te realiseren. Dit was echter niet gelukt zonder de bijdragen van de Gemeente Alphen aan den Rijn, De Thermen2 en Fonds Alphen. AZC is hier erg dankbaar voor.

Dankzij de nieuwe startblokken heeft de gemeente Alphen aan den Rijn nu een betere positie in de zwemsport. Deze eenmalige investering draagt bij aan het versterken van de maatschappelijke positie van sport in het algemeen, van de gemeente Alphen aan den Rijn, van zwembad Aquarijn en van AZC.