De Thermen 2

15 november 2016

Wij vinden samenwerking heel belangrijk!

Met de honorering van een Right to Challenge vanuit de Alphense zwembaden is een grote organisatie ‘voor zichzelf’ begonnen. “Wij willen als exploitanten de grote lijnen uitzetten”, meldt exploitant Ron van der Wild. “Wij vinden vooral belangrijk dat al onze mensen hun werk goed aankunnen en ook zelf oplossingen zoeken en vinden.”

Samenwerking

Zwembaden AquaRijn en De Hoorn worden met minder subsidie ondernemender gerund en met meer invloed van de Alphense zwem- en watersportorganisaties. Ook samenwerking met maatschappelijke organisaties is in een stroomversnelling gekomen. Alphen Beweegt is zelfs actief vanuit haar nieuwe kantoor in AquaRijn.

“Na de zomer beginnen we met Ladies Only. Daarvoor werken we samen met Alphen Beweegt, De Sportvrouw, TOM in de Buurt en lifecoach Fatima Achahboun”, vertelt directeur Remco Pielstroom. “Er zijn religieuze, maatschappelijke en culturele redenen om alleen in een groep vrouwen te willen zwemmen. Het is onze bedoeling om vrouwen met verschillende achtergronden samen te brengen, zodat zij samen een netwerk kunnen opbouwen. We bieden zwemmen aan in een vrouwvriendelijke omgeving. We denken dat dit initiatief bijvoorbeeld ook de integratie bevorderd.”

Verenigingen

Tijdens de Voorjaarsvakantie en tijdens de Zwem4daagse wordt samengewerkt met verschillende verenigingen die al gebruik maken van het Alphense zwemwater voor verenigingsactiviteiten. AZC en de Alphense Reddingsbrigade zijn beide malen aanwezig, nieuw is de deelname van Duik Center Nieuw-Vennep dat met een Scubakidsclub wil beginnen na de zomervakantie.

Ook belangrijk is de schenking aan de Alphense Voedselbank. Alle kinderen tussen 3 en 18 jaar – en hun ouders – hebben een Vakantiekaart gekregen. Daarmee mogen zij de hele zomervakantie zwemmen in de binnen- en buitenbaden van De Hoorn.

Nieuw & Anders

“Deze manier van werken lukt hier wel en elders in het land niet”, merkt Du Chatinier op. “Nieuw & Anders is echt een revolutionair concept. Er was politiek gezien bij de partijen vooraf veel twijfel over, maar ook zij zeggen: het kan toch! Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is. Natuurlijk zijn er veel onzekerheden en moeten ook zaken uit het verleden een plaats krijgen. We praten over de uitrol van een heel nieuwe manier van denken en werken.”

De wethouder is erg tevreden met de succesvolle samenwerkingen en met het implementeren van de concepten bewegen, ontmoeten en sociale gezelligheid. “Voor het eerst sinds de opening in 2012 zie ik in zwembad AquaRijn samenwerking ontstaan. Ik ben heel blij met wat er in het eerste halfjaar is bereikt. Dat belooft nog wat voor de toekomst!”

Handtekening

Medio juni is de handtekening onder een vijfjarig contract tussen gemeente Alphen aan den Rijn en De Thermen 2 gezet. Wethouder sport, Michel du Chatinier, ondertekende namens de gemeente. Exploitanten Ron van der Wild en Remko Smit ondertekenden namens De Thermen 2. Nu het contract is getekend kan directeur Remco Pielstroom met volle kracht vooruit om met de zwembaden De Hoorn en AquaRijn een forse stap richting toekomst te zetten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles over de Thermen2